Nationale Sportweek 2021

In de week van 17 tot en met 26 september organiseert NOC/NSF de Nationale Sportweek. In heel Nederland krijgt het sporten en bewegen een boost. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu.

De Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese Week van de Sport. Het NOC/NSF organiseert dit al 18 jaar. Voor het eerst haakt Bunschoten-Spakenburg aan. Het initiatief hiertoe is genomen door de stichting Sportplatform Bunschoten.

Download hier de Agenda: Agenda – Nationale sportweek v2

Vrijdag 17 september – Aftrapdag Nationale Sportweek

Op het Aralveldje en het Fitpark zijn er verschillende sporten voor verschillende doelgroepen. Zo is er bubbelvoetbal, een basketbalclinic (door BC Shooters) en een workout (door BodyVibe) voor elke doelgroep. Op het basketbalveld zal Shooters clinics verzorgen. Wandelfit zal hun route eindigen bij het Aralveldje.

Om 15.45 uur zal wethouder Peter van Asselt de opening verzorgen met het ontsteken van een fakkel. De fakkel zal elke dag online worden doorgegeven aan nieuwe leden die zich hebben aangemeld bij sportclubs en beweegaanbieders.

Een foodtruck zorgt voor de verkoop van gezonde voeding, zoals smoothies. Sportverenigingen en beweegaanbieders krijgen de ruimte om flyers uit te delen.

Bekijk hier het fotoverslag van de Opening sportweek

Woensdag 22 september – Dag van aangepast sporten

Op het Skatepark bij ’t Kruisrak kan woensdag 22 september vanaf 14.30 worden ervaren hoeveel je kunt genieten van G-sporten. Er komen clinics van atletiek (Altis), dans (Studio Pauline) basketbal (Fonds Gehandicaptensport), honkbal en meer!

Bekijk hier de foto’s van de dag voor de fotoreportage van de Dag van de Aangepaste Sport

Challenges voor scholen

Alle scholen in het dorp zijn benaderd met het verzoek om aan te sluiten bij de Sportweek. Sport- en beweegaanbieders is gevraagd om een video (ca. 5 min) te maken met een Beweeg Challenge Boodschap. De video’s kunnen worden afgespeeld op het digibord, toegepast in de pauze, of tijdens de gymles. Vervolgens kunnen de leerlingen aan de slag, lekker bewegen in het klaslokaal, in de gymzaal of op het schoolplein.

De challenges zijn bedacht om aandacht te geven aan de sport en om de kinderen in beweging te krijgen. Daarnaast kan de club zich goed in the picture zetten, zodat ze nieuwsgierig worden om een kijkje te nemen bij die leuke sportvereniging.

Vrijdag 24 september – Afsluiting met Buitenspeeldag

De Nationale Sportweek wordt knallend afgesloten met een slotwoord van de burgemeester en ambassadeur Juvat.

Daarnaast is er de buitenspeeldag, een initiatief van Jantje Beton, waarbij het hele dorp aangemoedigd wordt om buiten te gaan spelen. Omdat corona afgelopen jaar bij veel evenementen roet in het eten heeft gegooid, gaat het Sportplatform de Buitenspeeldag dit keer GROOTS uitpakken. Op maar liefst 8 ! locaties worden activiteiten aangeboden voor de jeugd. Er komt een gaaf aanbod met onder andere bubbelballen, archery tag, springkussens, stormbanen, etc. De dag start 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Leonie Ebbes van het Sportplatform heeft zich ingezet om de gehele week medewerkers van NBSS in te zetten bij de uitvoering. Zij is samen met Yoni de Jong zijn druk geweest met de voorbereidingen voor de Nationale Sportweek.

Bekijk hier de fotoreportage van de Buitenspeeldag

We winnen veel met sport

Van 17 t/m 26 september krijgen zoveel mogelijk mensen de kans om zich te laten inspireren. In het dorp gaan we lekker met zijn allen sporten en bewegen. Een week lang de perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven.