Net als ieder ander, sporten mensen met een beperking voor hun ontspanning en plezier. Het is een leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. Het is niet alleen leuk en gezond, je hebt er ook profijt van in het dagelijkse leven. Door sporten leer je nieuwe mensen kennen, word je actief betrokken bij een vereniging en kun je je helemaal uitleven op je eigen niveau. Sport draagt bij aan een grote zelfwaardering en zelfstandigheid!

Uniek sporten als onderdeel van de Nationale Sportweek 2022

Woensdag 21 september stond tijdens de Nationale Sportweek in het teken van grenzeloos actief. Tijdens de sportmiddag werden er sportactiviteiten georganiseerd door verenigingen die ook toegankelijk zijn voor mensen met een hulpvraag. Tijdens deze sportmiddag konden kinderen rolstoelbasketballen met Scool on Wheels, rinkelbal spelen met Sprank, Archery taggen met Sportivun en kickboksen met Loods of Fitness. Ook werd er een mooie demonstratie paardrijden gegeven om te laten zien dat ook doven en slechtzienden bij Manege de Gouden Adelaar kunnen komen sporten.

Uniek sporten als onderdeel van de Nationale Sportweek 2021

Een aantal verenigingen uit de regio Eemland kwamen op 22 september 2022 bij ons langs in Bunschoten, zodat iedereen kennis konmaken met het aangepaste sportaanbod in de regio! Vanaf 14.30uur waren er clinics van dans (Studio Pauline), honkbal (G-honkbal), paardrijden (Stal Groenendaal) atletiek (Atletiekvereniging Altis) en ook komt (S)Cool on Wheels langs met rolstoelbasketbal, vanuit Uniek Sporten.

Bekijk hier de foto’s van de dag voor de fotoreportage van de Dag van de Aangepaste Sport 2021: