Nationale Sportweek 2023 Bunschoten

Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september stond Bunschoten volledig in het teken van sport en beweging. Gedurende deze week hebben kinderen uit de hele gemeente actief deelgenomen aan de Nationale Sportweek, waarbij ze enthousiast hebben gesport, bewogen en diverse beweeguitdagingen hebben aangenomen. Dit alles vond plaats tijdens de sportmiddagen op het Aralveld en het Kruisrak. Bovendien werd er op maandagmiddag een speciale activiteit georganiseerd voor senioren, waarbij Stichting Danspaleis bij de Genadebron voor de nodige dansplezier zorgde. Helaas werd vanwege het slechte weer de meerkamp dat op 22 september gepland stond, geannuleerd.

Sportmiddag van jeugd

De Nationale Sportweek ging officieel van start op vrijdag 15 september bij ’t Aralveld. Hans van Tricht (voorzitter Sportplatform) hield een toespraak en ontstak de fakkel om de Nationale Sportweek feestelijk te openen. Tijdens deze opening verzorgde BodyVibe een warming-up om de kinderen voor te bereiden op de sportieve activiteiten die tijdens deze dag werden aangeboden. Kinderen konden onder andere voetballen met SV Spakenburg, rugby spelen met Rugbyclub Spakenburg en basketballen met BC Shooters. Sportivun bracht ook weer de bubbelballen mee voor wat stuiterend plezier.

Huldigingen kampioenen

Op maandag 18 september werden lokale sportkampioenen gehuldigd door het gemeentebestuur. Hans van Tricht besteedde bij de presentatie aandacht aan het vernieuwde Lokaal Sportakkoord. Tijdens het Sportcafé van 22 november zal dit nader worden toegelicht. Op diezelfde avond staat het thema verduurzaming centraal, met name interessant voor verenigingen met een eigen accommodatie. Inmiddels is bekend dat deze avond plaatsvindt op de locatie van Heinen en Hopman (aanvang 19.30 uur).

Dansmiddag voor senioren

Eveneens op 18 september, organiseerde Stichting Danspaleis een vrolijke dansmiddag voor senioren bij de Genadebron.

Grenzeloos actief

Woensdag 20 september stond in het teken van grenzeloze activiteit tijdens de Nationale Sportweek. Na een toespraak van wethouder Peter van Asselt en kinderburgemeester Sophie Kocken, werden ook hier clinics georganiseerd. Dit keer óók toegankelijk voor mensen met een hulpvraag. Op deze sportmiddag konden kinderen deelnemen aan rolstoelbasketbal met Scool on Wheels, kickboksen met Loods of Fitness, trimmen met Quo Vadis en (G-)voetballen.

Beweegchallenges voor scholieren

Gedurende de hele week deden maar liefst 6 scholen uit Bunschoten mee aan de Beweegchallenges van dit jaar. Ze werden uitgedaagd om dagelijks samen te sporten tijdens de les, begeleid door topsporters van NOC*NSF aan de hand van videobeelden. Diverse scholen in Bunschoten toonden veel enthousiasme en toewijding bij het deelnemen aan verschillende uitdagingen in de lessen en tijdens de georganiseerde clinics op vrijdag bij ’t Aralveldje en woensdag bij ’t Kruisrak.

In de week opvolgend zijn de volle stempelkaarten verzameld, de vele inzendingen via sociale media beoordeeld, en daarmee is de winnaar van de Nationale Beweegchallenge van 2023 in Bunschoten bekendgemaakt. Het verheugt ons enorm om De Wegwijzer te feliciteren als de winnaar van deze Beweegchallenge! Zij ontvangen de sportieve Zilveren Sportibox (www.sportcorner.nl), als erkenning voor hun inzet om een actieve en gezonde levensstijl onder hun leerlingen te bevorderen. Bovendien ontvangen alle kinderen die een volle stempelkaart hebben ingeleverd een kleine goodiebag van het Sportplatform, inclusief een sleutelhanger en een kortingscode voor de sportdagen (www.sportinbunschoten.nl) tijdens de herfstvakantie!