Nationale Sportweek was weer een succes!

Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september stond Bunschoten helemaal in het teken van sporten en bewegen. Kinderen uit de hele gemeente hebben deze week tijdens de Nationale Sportweek veel gesport, bewogen en beweegchallenges uitgevoerd. Dit kon tijdens de sportmiddagen bij het Aralveld, het veld naast het skatepark en ’t Kleine Zeetje.

De Nationale Sportweek begon op vrijdag 16 september. bij ’t Aralveld. Hier gaven wethouder Peter van Asselt en kinderburgemeester Yilmaz Erdogan een toespraak en ontstaken samen de fakkel, waardoor de Nationale Sportweek officieel geopend was. Tijdens de openingsdag kwam BodyVibe een warming-up doen om de kinderen op te warmen voor alle sportieve activiteiten die tijdens de openingsdag werden gegeven. Daarnaast konden kinderen voetballen met SV Spakenburg, marjorette uitproberen met Excelsior en basketballen met BC Shooters. Ook nam Sportivun de bubbelballen weer mee voor wat stuiterpret.

Woensdag 21 september stond tijdens de Nationale Sportweek in het teken van grenzeloos actief. Tijdens de sportmiddag werden er sportactiviteiten georganiseerd door verenigingen die ook toegankelijk zijn voor mensen met een hulpvraag. Tijdens deze sportmiddag konden kinderen rolstoelbasketballen met Scool on Wheels, rinkelbal spelen met Sprank, Archery taggen met Sportivun en kickboksen met Loods of Fitness. Ook werd er een mooie demonstratie paardrijden gegeven om te laten zien dat ook doven en slechtzienden bij Manege de Gouden Adelaar kunnen komen sporten.

Op vrijdag 23 september was de laatste sportmiddag van de Nationale Sportweek. Dit was de Jeugdfonds Sport- en Cultuurmiddag. Tijdens deze middag werd aandacht gevraagd voor Jeugdfonds Sport en Cultuur. Jeugdfonds Sport en Cultuur zet zich in om kinderen te ondersteunen, die door financiële redenen niet kunnen sporten bij een sportvereniging. Tijdens de Jeugdfonds Sport- en Cultuurmiddag konden kinderen Judoën met EasyActive Bunschoten, voetballen met SV Spakenburg, Rugbyen met Rugbyvereniging Spakenburg, marjorette oefenen met Excelsior en ook nam Sportivun een opblaasbare klimtoren mee.

Naast de sportmiddagen werd er ook op school enorm veel gesport. Acht scholen in Bunschoten deden mee aan de zogenaamde Beweegchallenges: zij werden uitgedaagd om elke dag even met elkaar te sporten tijdens de les. Op de socials via @sportinbunschoten of per mail konden werden alle Jumping Jacks en andere challenges gevolgd… De Bavinckschool is uiteindelijk de winnaar. Dankzij het Sportplatform hebben zij een gave Zilveren Sportibox gewonnen. Deze box heeft een inhoud met heel wat leuk sport- en speelmateriaal én activiteitenkaarten. Op deze manier kunnen leerlingen tijdens de pauze of na school actief blijven bewegen op het schoolplein!

Nieuwsgierig naar deze sportibox voor jouw school? Kijk op www.sportcorner.nl