Sinds enkele weken is het Sportplatform Bunschoten actief. De stichting heeft als doel om de verhoudingen in de sportwereld van de gemeente Bunschoten te bevorderen.

Voor de gemeente Bunschoten is het welzijn van haar inwoners van groot belang. Sport en bewegen is de basis van een gezonde leefstijl. Sport en bewegen moet voor iedere inwoner van het dorp toegankelijk zijn. Het Sportplatform zal kijken waar belemmeringen zijn. Het platform zal komen met aanbevelingen en acties om sporten en bewegen te stimuleren en faciliteren.

In het platform zijn alle sportaanbieders vertegenwoordigd. Hierbij moet je niet alleen denken aan de sportverenigingen, maar ook aan onderwijs en gezondheidszorg. Voorzitter is Hans van Tricht (bestuurder basisonderwijs), secretaris André Bos (voorzitter BC Shooters) en penningmeester is Peter van Diermen (adviseur NSA, hoofd opleiding IJsselmeervogels). Het Sportplatform bestaat verder uit Mark Tolboom (Stal Groenendaal), Marijn Michels (Fysiohuis) en Ronald Pothuizen (NBSS, sportdocent). De contacten met de gemeente verlopen via Frank Knoppers (beleidsadviseur gemeente Bunschoten).