Nieuw-leden bij Twirlvereniging Excelsior en Rugbyclub Spakenburg naar aanleiding van de Nationale Sportweek in Bunschoten!

Twirlvereniging Excelsior

Twirlvereniging Excelsior verzorgde 2 dagen clinics tijdens de Nationale Sportweek in Bunschoten. Zo konden zij meer bekendheid geven aan hun geweldige sport, en met succes.

Veel meiden hebben de basis technieken mogen leren en vonden het fantastisch om kennis te maken met twirlen. En niet alleen de meiden, ook jongens en begeleiders konden het niet weerstaan even iets te oefenen.

“Het waren twee super leuke dagen en het heeft ons zeker geholpen om onze Twirlvereniging wat beter in het zonnetje te zetten.  Daarnaast hebben 4 meiden zich na de workshops ingeschreven en zijn nu officieel twirlers!”

Voor meer informatie over Twirlvereniging Excelsior kijk op https://www.excelsiorbunschoten.nl/opleidingen/

Rugbyclub Spakenburg

Ook Rugbyclub Spakenburg kwam een clinic verzorgen tijdens de Nationale Sportweek op 23 september op de Jeugdfonds Sport en Cultuurmiddag.

Dit was voor de club niet de eerste keer, maar dit keer was het anders dan normaal, want sinds ruim een jaar is Spakenburg begonnen met een eigen jeugdafdeling waar nu 50 kinderen actief zijn.

Een aantal van deze fanatieke rugbyers kwam ook naar het Kleine Zeetje om te helpen en mee te doen met andere sporten. De clinic bestond uit tackelen, in gaan op de zak, balhandeling en een spel.

De kinderen deden vol enthousiasme mee aan alle onderdelen, waarbij ze konden proeven van wat rugby inhoudt.

Dit is bij meester John niet onopgemerkt gebleven. Hij introduceerde een leerling met interesse voor rugby bij Fernando.

De jongen kreeg een warm onthaal, Fernando gaf aan dat hij altijd welkom is op de trainingen van dinsdag- en donderdagavond van 18.30-19.30. Verder kreeg hij te horen dat het eerste half jaar gratis is. Er zijn direct telefoonnummers uitgewisseld met de ouders.

De daaropvolgende dinsdag waren ze bij de training, de donderdag erna ook en op zaterdag speelde hij als nieuw lid zijn eerste wedstrijd in een fonkelnieuw tenue.

Een week later stond hij weer in het veld en na afloop bleef hij hangen om het eerste team, waarin zijn trainer Jonathan speelt, aan te moedigen.

Wat een mooie kans zo om onze sport in het zonnetje te zetten tijdens de Nationale Sportweek!

Voor meer informatie kijk op https://www.rugbyclubspakenburg.nl/