Nationale Sportweek 2023

Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 sept 2023 is de Nationale Sportweek 2023, en ook gemeente Bunschoten zal zich weer hiervoor inzetten! Sport bepaalt mede wie we zijn, hoe we ons voelen, en wat we doen, waar en wanneer. Volgens cijfers van het RIVM zijn we meer gaan wandelen en klussen, maar minder gaan sporten. Daarom willen we sporten weer een extra boost geven. Tijdens deze week willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport dat bij jou past: iedereen moet altijd op elke manier kunnen sporten. Bovendien geven we op deze manier aandacht voor de partners van het Lokaal sport- en beweegakkoord

Your Content Goes Here

Huldigingen van de kampioenen

Maandagavond 18 september

is het weer zover: de huldiging van onze lokale sportkampioenen door het gemeentebestuur. Komt er bij uw vereniging een team of individuele sporter in aanmerking om in het zonnetje te worden gezet? Lever dan voor maandag 7 augustus informatie aan over het team dat of de persoon die kampioen is geworden.

Naast de namen van de kampioenen horen we ook graag op welk onderdeel het kampioenschap is behaald en wanneer. Daarnaast vragen wij u om de namen van de coaches en/of trainers te vermelden.

Grenzeloos actief

Woensdag 20 september – Grenzeloos Actief 15:30 – 17:30 uur | Doelgroep <16 jaar

Deze dag is er om sport en beweegplezier te ervaren voor het aangepast sporten (G-sporten). Meer informatie volgt.

Aanmelden: niet nodig

Organisatie: Sportplatform

Doelgroep: Jeugd en Uniek sporters tot 16 jaar

Locatie: ‘t kruisrak

Kosten: Gratis

Geef je via deze link als sportvereniging op om een gave clinic te geven tijdens deze middag!

Meerkamp

Vrijdag 22 september – Meerkamp 16:00 – 18:30 uur | Doelgroep >16 jaar

Op vrijdag 22 september organiseren we voor iedereen vanaf 16 jaar een meerkamp! Dit is een sportief evenement waarbij je in teams tegen elkaar strijd in verschillende onderdelen waar fun en teambuilding met elkaar wordt afgewisseld. Meld je aan met je sportteam, familie of vrienden (vanaf 6 tot 10 personen) en doe mee!

Aanmelden: Aanmelden kan hier

Organisatie: Sportplatform

Locatie: ‘t kleine Zeetje

Kosten: €50 per team

Beweegchallenges voor scholieren

Naast de sportmiddagen wordt ook op school enorm veel gesport. Scholen kunnen meedoen aan de zogenaamde Beweegchallenges: zij worden uitgedaagd om elke dag even met elkaar te sporten tijdens de les.

Daarnaast is er een sportieve prijs beschikbaar gesteld door het Sportplatform voor de sportiefste school!

Meedoen met jouw school? Laat het ons weten. Aanmelden kan hier!

Clinics / open trainingen

Gedurende de sportweek kunnen sportclubs de deuren openen en activiteiten aanbieden. Bij het organiseren van zo’n activiteit kan je denken aan een instuiftraining, clinics, een open dag of het openstellen van de reguliere trainingen voor niet-leden, alles kan. Verenigingen organiseren dit zelf en kunnen hun aanbod, doelgroep en verdere informatie met ons delen. Wij kunnen dit opnemen in de agenda van de Nationale Sportweek.

Op deze manier kunnen verenigingen de gehele week hun aanbod promoten en deelnemers extra motiveren om eens kennis te maken met de sport en clubsfeer. Anderzijds kunnen deelnemers sport beoefenen dat bij hun past, en op de momenten in de week die hun uitkomt. Daarnaast kunnen oud-leden weer getriggerd raken om weer lid te worden! Kortom, een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven.

Ook meedoen als vereniging? Meld je dan hier aan!