Interview

Ronald Pothuizen

Ik vind het erg leuk om, samen met de andere bestuurders en de sportaanbieders, te bedenken welke stappen we kunnen maken binnen het sportbeleid in Bunschoten. Een mooie uitdaging.

De meeste jaren van mijn werkzame leven heb ik rondgelopen in de tenniswereld. Eerst als trainer en later 17 jaar in dienst van de tennisbond. Verenigingsondersteuning, productontwikkeling en tennispromotie zijn zaken waar ik me mee bezig heb gehouden. Tevens ben ik jaren consultant geweest voor de Internationale Tennis Federatie (ITF), waardoor ik veel plekken op de wereld heb mogen zien.

Je kan me in de regio tegenkomen. Ben ik ver van mijn woonhuis in Baarn, dan zit ik waarschijnlijk op de racefiets. Dichterbij huis zal het vaker hardlopend zijn. Ik ben wel een beetje van de duursport. Marathons, alternatieve Elfstedentocht op de schaats, maar ook alpencols vind ik echt gaaf om te bedwingen. Maar het beroemde ‘rondje Eemmeer’ is mijn meest gereden rondje op Strava.

In de samenleving is nogal wat aan de hand. Ik doel dan niet op Corona, maar op bijvoorbeeld de inactieve leefstijl van onze kinderen, maar ook obesitas problemen. Dit betekent een toename van de zorgkosten en meer kosten voor jeugdzorg projecten. Met sport kunnen we hier veel betekenen. In Bunschoten sporten de meeste kinderen, leven de meeste kinderen gezond en zijn de meeste kinderen goed op gewicht. Dat moet zo blijven en sport kan daarin een belangrijke rol spelen. Binnen NBSS willen wij sport niet alleen inzetten als medaillegenerator of facebook story generator voor ouders. We willen de kwalitatieve waarden van sport nog beter naar voren halen. Denk aan het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarde bij kinderen. Maar ook het sociale aspect in de omgang met de andere deelnemers. Het Sportakkoord is een prachtige aanjager van allerlei mooie initiatieven. Ik vind het erg leuk om, samen met de andere bestuurders en de sportaanbieders, te bedenken welke stappen we kunnen maken binnen het sportbeleid in Bunschoten. Een mooie uitdaging.

Niet woonachtig in de gemeente Bunschoten en toch worden gevraagd voor het Sportplatform. Dat overkwam mij en ik moet zeggen dat ik dit best een eer vind. Mijn naam is Ronald Pothuizen en ik ben manager uitvoering binnen Nationaal Bureau Sport Stimulering. Vanuit deze rol ben ik verantwoordelijk voor alle enthousiaste collega’s die dagelijks kinderen en volwassenen enthousiast maken en houden voor sport en actief bewegen. Ik heb regelmatig contact met sportbestuurders in Bunschoten. Wij zijn al jaren trots dat NBSS mag meedenken over het sportbeleid in de gemeente.

Sportplatform Bunschoten

DOE MEE