Interview

Marijn Michels

Mijn speerpunt zal zich gaan richten op “inclusief sporten en bewegen”. Wat inhoudt dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een leven lang plezier in sporten en bewegen te hebben zonder belemmeringen. Als fysiotherapeut weet ik hoe belangrijk het is om te blijven bewegen.!

Sporten doe ik al mijn hele leven. Jaren lang heb ik wedstrijd gezwommen, geturnd, basketbal gespeeld en hardgelopen. En elke winter (toen er nog ijs lag) stond ik vrijwel elke dag op de schaatsen. Al die sportiviteit was voor mij de reden om na de middelbare school te kiezen voor de sportacademie. Helaas was ik genoodzaakt om te stoppen met de opleiding en diensttijd volgde. Na mijn diensttijd was mijn interesse in de bewegende mens nog niet verdwenen en koos ik voor de opleiding fysiotherapie waar ik in 1989 afstudeerde. De jaren daarna heb ik me gespecialiseerd in de manuele therapie, dry needling en hardloop gerelateerde klachten. In de manuele therapie heb ik ook nog een master titel gehaald.

Tijdens mijn studiejaren heb ik veel gesquasht en op een racefiets gezeten. Hardlopen heb ik er altijd naast gedaan. In 2000 ben ik echt serieus begonnen met hardlopen. Binnen een jaar liep ik mijn eerste marathon. Inmiddels heb ik er al 19 gelopen.

Naast mijn eigen hardlooptrainingen ben ik al jaren trainer van de wedstrijdgroep van de atletiek-vereniging Altis in Amersfoort. Tevens begeleid ik hardlopers in Nederland en België die trainen voor de marathon van New York, Chicago en Tokyo, voor het goede doel.

Ik ben Marijn, 57 jaar, getrouwd en wij samen hebben 2 kinderen. Al 27 jaar woon ik in Amersfoort.

In 1998 ben ik bij het Fysiohuis komen werken. Eerst in loondienst, maar in 2017 ben ik mede-eigenaar van het Fysiohuis geworden.

In het Fysiohuis houden wij ons bezig met beweegzorg voor jong tot oud, voor (top)sporters, tot mensen die gezond willen blijven werken. Wij zien in hoe belangrijk het is voor ieders gezondheid en welzijn om te sporten en bewegen.

Zelf probeer ik het voorbeeld te geven door praktisch elke dag met de fiets vanuit Amersfoort naar mijn werk te komen. En meerdere keren per week hard te lopen of te wandelen met mijn gezin.

Het Fysiohuis was met de afvaardiging van Will Bonneveld vanaf het eerste uur betrokken bij het Sportplatform. Vanuit onze praktijk vinden wij dat iedereen ongeacht leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie moet kunnen sporten of bewegen. Maar het meedoen aan sport en plezier in sport is niet voor iedereen vanzelfsprekend, waardoor een deel van de inwoners van Bunschoten-Spakenburg weinig of niet sport. Inzetten op positieve gezondheid vanuit een actieve leefstijl is voor mij belangrij. Daarom heb ik graag het stokje overgenomen van Will.

Naast het Sportplatform ben ik nu actief binnen het Preventieakkoord en de lokale werkgroep JOGG (jongeren op gezond gewicht).

Mijn speerpunt zal zich gaan richten op “inclusief sporten en bewegen”. Wat inhoudt dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een leven lang plezier in sporten en bewegen te hebben zonder belemmeringen. Als fysiotherapeut weet ik hoe belangrijk het is om te blijven bewegen.

Er is al een aantal prachtige initiatieven in het dorp, zoals het “wandelfit” waar ouderen wekelijks kunnen wandelen onder begeleiding van professionals. De “Stichting gewoon sport Bunschoten” faciliteert mensen met een lichamelijke beperking om te kunnen sporten onder supervisie van therapeuten. In het dorp mogen we ons gelukkig prijzen met verenigingen die het sporten mogelijk maken voor mensen met een beperking.

Ik denk dat er in Bunschoten al heel veel georganiseerd wordt in dit kader, maar dat er nog altijd belemmeringen zijn voor bepaalde groepen mensen. Mijn streven is, om met het Sportplatform in samenwerking met alle inwoners van Bunschoten, het sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk te maken.

Sportplatform Bunschoten

DOE MEE