Interview

Leonie Ebbes

Mijn naam is Leonie Ebbes, 25 jaar oud en geboren (en getogen) in Amersfoort. Van 2013 t/m 2019 heb ik in Nijmegen gestudeerd, gewerkt en gewoond, maar ben voor mijn werk bij Nationaal Bureau Sport Stimulering weer terugverhuisd naar het mooie Amersfoort.

Van jongs af aan ben ik bezig met sport- en bewegen, eerst door veel buiten te spelen en kennis te maken met verschillende sporten via Kies je Sport zoals: dansen, turnen, tennis, volleybal. En laatst genoemde doe ik na ruim 17 jaar nog steeds met veel plezier. Naast zelf te volleyballen, ben ik bezig gebleven met sport door een sportopleiding te volgen later door er mijn werk van te maken.

Tijdens mijn opleiding ben ik mij gaan verdiepen in inclusief sporten, want waar sporten voor de gemiddelde mens zo normaal lijkt, is dat helaas niet voor iedereen het geval. Het is belangrijk dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk is, dat iedereen zich welkom voelt in de sport en dat iedereen zijn eigen keuzes kan maken. Daarom wil ik mij in het Sportplatform ook voornamelijk richten op het thema Inclusief Sporten.

Sinds maart 2018 ben ik werkzaam bij Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) en heb afgelopen jaren veel verschillende werkzaamheden mogen verrichten. Ik ben zelf begonnen in de praktijk en later doorgegroeid als JOGG-regisseur en projectleider in Bunschoten. Sinds afgelopen jaar heb ik voor mijzelf de grenzen van Bunschoten verlegd en mijn werkzaamheden uitgebreid naar Bunschoten, Baarn en Soest. Waar wij in alle drie de gemeenten keihard werken om sport in de breedste zin van het woord te stimuleren.

Dit komt voort uit de gedachte dat een positieve sportervaring op jonge leeftijd de kans vergroot dat iemand op latere leeftijd blijft sporten en bewegen. Door kinderen enthousiast te maken voor sport creëren we zodoende een gezondere samenleving op de korte én lange termijn. Alles wat we ondernemen en organiseren doen we via onze drie merken: Sportdocent, Sportivun en NBSS. Binnen Sportdocent ligt de focus op het aanbieden van kwalitatief hoogstaande sportactiviteiten binnen het onderwijs en de kinderopvang, binnen Sportivun is plezier de sleutel tot het stimuleren van sport bij kinderen door het organiseren van evenementen, sportdagen en nog veel meer.

Naast het thema Inclusief Sporten richt ik mij ook op het thema Positieve Sportcultuur. Steeds meer verenigingen stellen een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan en dat vind ik een goede ontwikkeling! Een sportvereniging is namelijk een afspiegeling van de maatschappij, dus binnen de vereniging kunnen er ook zorgen over leden, vrijwilligers of andere betrokkenen ontstaan. Voor mijn eigen volleybalvereniging (Amersfoortse Volleybal Vereniging Keistad) ben ik dan ook de VCP. Vanuit het Sportplatform wil ik verenigingen die hier ook aandacht aan willen geven of over willen sparren, ondersteuning bieden

Sportplatform Bunschoten

DOE MEE