Interview

Chantal Malestein

Voor mij is het belangrijk dat sport laagdrempelig is. Dat er voor elke groep in ons mooie dorp een plek is om te sporten.

Mijn naam is Chantal Malestein, ik ben 39 jaar, getrouwd met Jan en samen hebben wij twee dochters.

Sporten is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. In mijn jeugd heb ik altijd getennist en later heb ik gekozen voor fitness en hardlopen. Mijn leven is altijd een soort van rollercoaster, alles volgt zich razendsnel op en ik hou van verandering 😉 Zo heb ik in 2009 mijn diploma gehaald op de Politieacademie, maar in 2010 nam ik ontslag omdat het werk niet te combineren was met mijn gezin en een ondernemende man die veel van huis was. Ik ben toen de administratieve taken van het bedrijf van mijn man op mij gaan nemen, maar dit gaf mij niet voldoende voldoening. Ik miste een missie. Een missie om de maatschappij te verbeteren of sterker te maken. Dit was destijds ook de reden dat ik bij de politie ging solliciteren. Als ik mensen gezonder en fitter kan maken, betekent dat ook een verbetering van de maatschappij. Dit kan natuurlijk heel ver doorlopen. Door sport ben je fysiek fitter, door een gezonde levensstijl minder kwetsbaar voor virussen. Dit laatste is wel gebleken tijdens de coronapandemie. Mensen met overgewicht vormen toch echt wel de risicogroep.  Daarom ben ik gaan omscholen naar Personal Trainer, groepslesinstructeur, hardloopinstructeur en voedingscoach. Op 31 december 2011 opende ik mijn eigen sportstudio GirlPower. Ik richtte mij vooral op vrouwen zoals ik. Vrouwen die alle ballen hoog moesten houden en maar weinig tijd hadden om te sporten. 30 minuten workouts is dan ook mijn specialiteit. Kort en intensief sporten met een uitstekend resultaat. In 2020 zijn we overgegaan op de naam BodyVibe, dit omdat de naam GirlPower niet meer onze volledige klantenkring dekte. Steeds meer mannen wilden lid worden, waardoor we zijn overgestapt naar de naam BodyVibe.

Binnen het Sportplatform Bunschoten heb ik gekozen voor het speerpunt “positieve sportcultuur”. Voor mij is het belangrijk dat sport laagdrempelig is. Dat er voor elke groep in ons mooie dorp een plek is om te sporten. Dat iedereen zich veilig voelt bij een sportvereniging of sportaanbieder. Hiervoor wil ik mij dan ook gaan inzetten bij het Sportplatform Bunschoten. Door de positieve sportcultuur meer te stimuleren en meer zichtbaar te maken, wil ik bereiken dat elk individu de sport kan kiezen en uitoefenen die bij hem/haar past, zonder zich ongewenst of te veel te voelen. Elk kind, elke volwassene heeft zijn/haar onzekerheden en die mogen er zijn. Maar laten we met elkaar zorgen dat dit niet de reden is waarom die persoon niet de sport kan doen die hij/zij leuk vindt.

Voor mij is het belangrijk dat sport laagdrempelig is. Dat er voor elke groep in ons mooie dorp een plek is om te sporten. Dat iedereen zich veilig voelt bij een sportvereniging of sportaanbieder

Sportplatform Bunschoten

DOE MEE