Baarn en Bunschoten Zitten niet Stil in April 2023!

Van 3 tm 21 april dagen wij jullie weer uit om tegen andere teams uit Baarn en Bunschoten te wandelen. Ja .. we doen weer mee.. en gaan de strijd aan tegen elkaar maar óók tegen Baarn!!

Elke dag een wandeling (ook wel een Ommetje) maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid.

Waarom meedoen?

Elke dag even wandelen heeft veel voordelen! Het verbetert je creativiteit, je krijgt meer energie en wordt productiever en het is belangrijk voor je (hersen)gezondheid. Daarnaast is meedoen gratis en kan iedereen meedoen op z’n eigen tempo! Er zijn nog prijzen te winnen ook…..

Hoe meedoen?

Je schrijft je vanaf 7 maart al in! Download de Ommetje app en meld je aan door de unieke code BZNS2023 onderaan de pagina in te vullen. Meld je aan als team binnen jouw gemeente en wandel tegen andere teams in Baarn en Bunschoten. Per wandeling ontvang je punten.

Toolkit Wandel naar je Werkdag: Download hier de toolkit Visualiseer de voordelen van wandelen op een werkdag bij jullie op locatie via posters, banners en compliment cards. Aan de hand van tips, tricks, weetjes en feitjes activeer jij direct je werknemers op locatie om in beweging te komen.

Prijzenpot

De gemeente dat uiteindelijk naar rato de meeste punten heeft verdiend, wint een Sport evenement! Ook zijn er leuke prijzen te verdienen voor het beste team uit elke gemeente. Het is dus zéker de moeite waard om mee te doen met een leuk team!

Volg hieronder de status van deze challenge! Deze wordt ge-updatet aan het einde van elke werkweek!

-2022-


In samenwerking met het Preventieakkoord willen wij de maand juni iedereen stimuleren te bewegen! Wij dagen daarbij heel Bunschoten, jong en oud, uit om met ons mee te gaan wandelen. Dit stimuleren wij op verschillende manieren: zo zijn er extra wandelmomenten ingepland met WandelFit*; dagen we alle scholen uit om in de maand april mee te doen aan de Daily Mile** en als laatste dagen wij álle verengingen uit om van 7 tot en met 30 april mee te doen aan de “Bunschoten zit niet stil in april” challenge!

Ik hoor je denken: maar wat houdt de “Bunschoten zit niet stil in april”challenge dan in? Nou, dat is eigenlijk heel eenvoudig! In de maand april dagen wij jullie uit om tegen andere teams uit Bunschoten te wandelen. Elke dag een wandeling (ook wel een Ommetje) maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij! Je schrijft je in als team, in één van de volgende categorieën: bedrijven, verenigingen/teams & families en wandelt tegen andere teams uit die categorie. Per wandeling ontvang je punten.

Het team dat uiteindelijk (naar rato) de meeste punten heeft verdiend, wint een gratis Sportmiddag t.w.v. €500,-! Deze sportdag valt nader in te vullen, dit wordt later besproken met het winnende team. Ook zijn er leuke 2e en 3e prijzen te winnen, het is dus zéker de moeite waard om mee te doen met een leuk team!

Vanaf 17 maart kon je jouw team inschrijven op de app. Zie de bijlage onderaan voor de uitleg.

P.S. Wandelen is goed voor onze hersenen. Helaas heeft 1 op de 4 Nederlanders een hersenaandoening, waar nog véél onderzoek naar gedaan moet worden. Daar dragen wij graag, als Preventie akkoord, Sportakkoord & de gemeente Bunschoten aan bij. Jullie toch ook? Doneren kan via deze link: https://actie.hersenstichting.nl/team/bunschoten

* Wandelfit is een initiatief vanuit de gemeente, het Fysiohuis en NBSS voor ouderen. Zij wandelen met inwoners om gezondheidsproblemen te voorkomen of verbeteren.

** Daily Mile is een landelijk initiatief voor basisscholen, waarbij gestimuleerd wordt om elke dag (minimaal 3 keer in de week) 1,6 kilometer te wandelen. Dit werkt niet alleen bevorderlijk voor de fitheid van de kinderen, maar ook voor hun concentratie tijdens de les.

—– UITSLAG—–

Na een hevige wandelcompetitie kunnen we met trots melden dat we met z’n allen in totaal 5875,9 km hebben afgelegd! Dat is niet verkeerd!

Een goede wandeling vermindert somberheid, stimuleert creativiteit én zorgt voor focus. “Elke dag een ommetje van minstens een half uur maakt al een groot verschil.” – Erik Scherder

Zoals afgesproken wint het team dat uiteindelijk (naar rato) de meeste punten heeft verdiend, een gratis Sportmiddag t.w.v. €500,-! Deze sportdag valt nader in te vullen, dit wordt later besproken met het winnende team. Ook waren er leuke 2e en 3e prijzen te winnen.

Winnaars:

1. de Vlucht

2. Prikkie

3. De Haven Taanderij