De Nationale Sportweek werd met een grote finale afgesloten op vrijdag 24 september met de buitenspeeldag. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: spelen!

Op 7 locaties in Bunschoten waren springkussen, workshops, speeltoestellen en uitdagingen om meer te gaan sporten en bewegen.

De opening van de dag werd gedaan door wethouder Peter van Asselt. Als openingshandeling ging de wethouder surfen op een surfsimulator. Hij hield het alleen niet lang vol.

De gemeente heeft een groot geld bedrag beschikbaar gesteld voor het houden van een grote buitenspeeldag.

 

Waarom de buitenspeeldag?

De Buitenspeeldag (voorheen Straatspeeldag) wordt al 26 jaar in heel Nederland gevierd. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen maximaal een keer per week vrij buiten. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt, is buitenspelen erg belangrijk. Buitenspelen draagt bij aan de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. Lekker spelen met vriendjes, leuke spelletjes doen en vies worden!

Ondertussen worden nieuwe sociale contacten tussen de volwassenen in de wijk gelegd. Ook kunnen bewoners kunnen tijdens de buitenspeeldag knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid aan  de gemeente en politie tonen.