Nationale Sportweek in Bunschoten

De Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese Week van de Sport. Het NOC/NSF organiseert dit al 18 jaar. Afgelopen week deed ook Bunschoten-Spakenburg voor het eerst aan dit mooie initatief mee. Georganiseerd door stichting Sportplatform Bunschoten.

 

Sport doet iets met je, ook in Spakenburg

In de week van 17 tot en met 26 september vond in heel Nederland de sportweek plaats in samenwerking met sportclubs, scholen, platforms en het NOC/NSF. In heel Nederland krijgt het sporten en bewegen een boost. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu.

Er was op vrijdag 17 september de plaatselijke aftrap op het Aralveldje aan de Brahmslaan, de week werd gestart door de wethouder met het ontsteken van het vuur. De gehele week warewn er activiteiten op de scholen en ook veel lokale sportclubs en verenigingen besteeden aandacht aan hun sport en de werving van nieuwe leden.

De week werd met een grote finale afgesloten op vrijdag 24 september met de buitenspeeldag. Op 7 locaties in Bunschoten waren springkussen, workshops, speeltoestellen en uitdagingen om meer te gaan sporten en bewegen.

Bekijk hier het fotoverslag van de Opening sportweek

Bekijk hier de foto’s van de dag voor de bijzondere sporten